Bästa moped klass 2 (Bäst i test) Elscooter & Bensin

Bästa moped klass 2 (Bäst i test) Elscooter & Bensin

En smidig och lätt transportlösning är en klass 2 moped. Dessa mopeder kan enkelt ta dig till din destination då de är tillåtna att köra på både cykelbanor och i buss- eller taxifiler med en maxhastighet på 25 km/h. Om det finns en cykelbana måste du som förare av en klass 2 moped använda den. Detta alternativ är en utmärkt ersättning för cykeln och du kan parkera den på samma sätt.

Du behöver inte ha ett körkort om du inte fyllt 15 år före den 1 oktober 2009, annars krävs ett förarbevis. Om du har ett B-körkort behöver du inte ett förarbevis för klass 2 mopeder.

Det finns flera anledningar till varför man skulle vilja köpa en klass 2 moped:

 • Smidig och lätt transport: En klass 2 moped är en utmärkt transportlösning för korta resor och kan ta dig enkelt och smidigt till din destination.
 • Miljövänligt: Klass 2 mopeder drivs oftast av elektricitet eller en mindre bensinmotor, vilket gör dem till ett miljövänligare alternativ till en bil eller större motorcykel.
 • Prisvärd: Klass 2 mopeder är oftast mycket billigare att köpa än en bil eller större motorcykel och kräver också mindre underhåll.
 • Ingen parkeringsavgift: I många städer kan du parkera din klass 2 moped gratis eller till en mycket lägre kostnad än en bil eller större motorcykel.
 • Ingen körkortslicens krävs: Om du är över 15 år och har rätt förarbevis behöver du inte ha ett körkort för att köra en klass 2 moped.
 • Tillåten på cykelbanor: Klass 2 mopeder är tillåtna att köra på cykelbanor, vilket kan göra din resa snabbare och säkrare eftersom du undviker trafik på vägen.

Bästa klass 2 mopeden 2023! (Bäst i test)

 1. NIU MQi+ Sport Standard Range (Bästa elmoped klass 2 – Bäst i test)
 2. Drax Raw EV 25km/h svart (Bra elscooter moped klass 2 – Bäst i test)
 3. Moped Viarelli Enzo Klass 2 (Prisvärd klass 2 moped – bensin)
 4. Moped Viarelli GT1 – Klass 2 (Mycket populär moped klass 2 – bensin)
 5. Elmoped 500W – Vit (Bra och billig elmoped klass 2)

NIU MQi+ Sport Standard Range (Bästa elmoped klass 2 – Bäst i test)

NIU MQi+ Sport Standard Range (Bästa elmoped klass 2 - Bäst i test)

NIU MQi+ är en perfekt moppe för stadspendlaren som uppskattar design och smarta funktioner. Med en LCD-upplyst instrumentbräda, enkel åtkomst till kontrollerna och ett löstagbart batteri är denna moped idealisk för det moderna stadslivet. Dessutom är den tyst och miljövänlig med minimalt underhåll. Mopeden levereras med inbyggt larm och GPS-spårning. Den har en räckvidd på upp till 8 mil vilket räcker för de flesta pendlare. Alla NIU-modeller är uppkopplade via SIM-kort och GPS-sändare.

Du kan enkelt övervaka batteristatus, räckvidd, mopeden’s position och körd historia via en mobilapp. NIU MQi+ Sport finns i färgerna svart och silver. Elmopeden är utsedd till bäst i test av M3 och har fått mycket högt betyg av användare.

Köp NIU MQi+ Sport Standard Range från kopenscooter.nu


Drax Raw EV 25km/h svart (Bra elscooter moped klass 2 – Bäst i test)

Drax Raw EV 25kmh svart (Bra elscooter moped klass 2 - Bäst i test)

Raw, den storsäljande mopeden, finns nu även med elektrisk drivning. Med ett avtagbart litiumbatteri för enkel laddning och en kraftfull Bosch-motor, uppfyller den de flesta kraven. Batteriet är placerat under sadeln och kan enkelt laddas på plats eller tas ur för laddning hemma, i skolan eller på kontoret.

En kraftig men lätt aluminiumsving håller motorn på plats och ger optimala köregenskaper genom att fördela vikten. Till skillnad från andra elmopeder har denna modell ett rymligt förvaringsutrymme under sadeln, vilket rymmer allt från lås till hjälm. Drax Raw Electric levereras med en ny digital instrumentpanel som visar viktig information snabbt och tydligt för föraren. DRAX är ett av de största varumärkena för mopeder i Sverige

Drax Raw EV är utsedd till bäst i test av tekniken värld och har fått väldigt goda recensioner av användare.

Köp Drax Raw EV 25km/h svart från kopenscooter.nu


Moped Viarelli Enzo Klass 2 (Prisvärd klass 2 moped – bensin)

 

Moped Viarelli Enzo Klass 2 (Prisvärd klass 2 moped)

Viarelli Enzo är en moped i scooter-stil som ger hög prestanda och mycket körglädje. Våra kunder älskar den enkla designen, den något kompakta storleken och de slimmade yttre måtten. Enzo är en trotjänare som har genomgått en stor uppgradering och nu har en helt ny Euro V-godkänd motor som belastar miljön minimalt. Trots sin mindre storlek har Enzo fullstora egenskaper som ger säkerhet och trygghet även under tuffare användning. Den justerbara stötdämpningen ger en bekväm färd, den automatiska växellådan gör körningen enkel och de kraftfulla ventilerade bromsskivorna fram och den skyddande bromstrumman bak ger maximal trygghet.

Enzo är en moped med en bränslesnål 4-taktsmotor som ger bra acceleration och har hög driftsäkerhet. Den har en mjukväxlande växellåda och kompakta 10-tums hjul med sportiga däck. Enzo har också optimala bromsar och väl avstämd fjädring, samt en lätt hanterlig ram som ger stabilitet i högre farter. Förvaringsutrymmet är mindre, men passagerare sitter bekvämt med stöd för fötterna och handtag bakom sig. Belysningen är väl tilltagen med halogenlampor och blinkers som är elegant placerade på toppkåpans ytterkanter.

Köp Moped Viarelli Enzo Klass 2 från motorsweden.se


Moped Viarelli GT1 – Klass 2 (Mycket populär moped klass 2 – bensin)

 

Moped Viarelli GT1 - Klass 2 (Mycket populär och prisvärd)

Viarelli GT1 är en populär mopedmodell i Sverige, med hög kvalitet till ett överkomligt pris. Den tidlösa designen gör den till en favorit bland både unga och gamla, stora och små. Som en av Viarellis instegsmodeller erbjuder GT1 fantastisk körglädje och prestanda utan att kompromissa med nödvändiga krav. Med den senaste Euro-motortekniken är GT1 pålitlig, tyst och bränslesnål, vilket gör den till en av de mest sålda mopederna genom åren.

GT1 är en moped som använder en luftkyld GY6-motor med låg bränsleförbrukning, som uppfyller de europeiska miljökraven. Den har både elektrisk och kickstart och 10-tums hjul som ger bra manövrerbarhet och väggrepp. Scootern har en bekväm sits, funktionell CVT-växellåda och tillförlitliga bromsar med en robust och lätt aluminiumram. Den har en låg vikt på 80 kg och en maxhastighet på 25 km/h. Bränsleförbrukningen ligger runt 0,2 l/mil, vilket ger en räckvidd på upp till 25 miles per tank. Instrumentpanelen inkluderar en hastighetsmätare, bränslemätare och andra indikatorer.

Köp Moped Viarelli GT1 – Klass 2 från motorsweden.se


Elmoped 500W – Vit (Bra och billig elmoped klass 2)

Elmoped 500W - Vit (Bra och billig elmoped klass 2)

En snygg och sportig design kännetecknar denna elektriska moped, med en rymlig och bekväm sadel för maximal komfort. Dessutom har mopeden en praktisk förvaringslåda på baksidan.

Fördelarna med eldrivna mopeder är många, de är billigare i drift och kräver minimalt underhåll. Kostnaden per kilometer är en bråkdel av vad det skulle kosta att köra en förbränningsmotor. Det enda billigare alternativet skulle vara att gå eller cykla.

Mopeden är utrustad med en tyst 48 V / 20 Ah elmotor, vilket passar bra i områden där buller och avgaser kan vara störande. Dessutom har mopeden bromsskivor både fram och bak för maximal säkerhet i trafiken.

Köp Elmoped 500W – Vit  från hemfint.se


Vad bör man tänka på när man köper en moped klass 2?

När man ska köpa en moped klass 2 finns det flera faktorer att tänka på. Här är några viktiga punkter att överväga:

 • Kvalitet och tillförlitlighet: Se till att du köper från en tillförlitlig tillverkare eller återförsäljare. Kvaliteten på en moped klass 2 är avgörande för att säkerställa att den är säker och pålitlig.
 • Hastighet: Tänk på hur fort du vill att mopeden ska kunna köra. Moped klass 2 har en maxhastighet på 25 km/h. Om du planerar att köra på större vägar där hastighetsbegränsningen är högre än 50 km/h kanske du vill överväga ett annat fordon eller en klass 1 moped.
 • Bränsleförbrukning: Tänk på bränsleförbrukningen och hur långt du vill kunna köra på en tank. Många mopeder klass 2 har en bränsletank på 4-5 liter och kan köra cirka 100-250 km på en full tank. Elmopeder är miljövänliga och billigare i drift men har kortare räckvidd.
 • Säkerhet: Tänk på säkerhetsfunktioner som bromsar och ljus. Kontrollera att mopeden har tillräckligt starka bromsar, både fram och bak. Ljusen är också viktiga för att synas i trafiken, speciellt på kvällen och under vintern när det är mörkt.
 • Kostnad: Kostnaden för en moped klass 2 varierar beroende på modell och kvalitet. Jämför priser och se till att du får valuta för pengarna. En billigare moped kan verka attraktiv, men kan i slutändan bli dyrare på grund av högre underhållskostnader eller lägre kvalitet. Tänk på vad du har råd med och vilka funktioner du behöver innan du köper. Kostnader för försäkring och bränsle eller elförbrukning bör vara med i beräkningarna.
 • Bekväm sits: Det är viktigt att ha en bekväm sits på en moped klass 2, eftersom man kommer att spendera en hel del tid på den när man kör. En obekväm sits kan leda till trötthet och smärta, vilket i sin tur kan påverka din förmåga att köra säkert.

Elmoped eller bensin?

Om man köpa en elektrisk moped eller en som går på bensin beror på vad man har för personliga behov. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Här är några faktorer som du bör fundera på:

 • Miljöpåverkan: En eldriven moped är mer miljövänlig än en bensindriven moped eftersom den inte släpper ut avgaser och har lägre koldioxidutsläpp. Om du vill minska din miljöpåverkan kan en eldriven moped vara ett bättre alternativ.
 • Driftkostnader: En eldriven moped har vanligtvis lägre driftkostnader än en bensindriven moped eftersom el är billigare än bensin. Dessutom har eldrivna mopeder vanligtvis mindre underhållskostnader eftersom de har färre rörliga delar och inte behöver oljebyten.
 • Prestanda: Bensindriva mopeder kan ha bättre prestanda än eldrivna mopeder, särskilt när det gäller hastighet och räckvidd. Om du behöver en moped som kan köra längre sträckor eller snabbare hastigheter, kan en bensindriven moped vara ett bättre alternativ. Vad gäller klass 2 mopeder så är maxhastigheten 25 km/h så det gör ingen skillnad. Däremot kan man oftast åka längre med en bensindriven moped.
 • Ljudnivå: En eldriven moped är vanligtvis tystare än en bensindriven moped eftersom den inte har en förbränningsmotor. Om du vill ha en tyst moped kan en eldriven moped vara ett bättre alternativ.
 • Tillgänglighet: Det kan vara lättare att hitta bensinstationer än laddningsstationer, beroende på var du bor. Om du planerar att använda din moped på långa sträckor kan det vara mer praktiskt med en bensindriven moped.

Vilka regler gäller för klass 2 mopeder?

En moped klass 2 behöver inte registreras. För att få köra en moped klass 2 måste man ha fyllt 15 år och inneha ett körkort, traktorkort, eller ett förarbevis för moped klass 2. Om man är född före den 1 oktober 2009 kan man åka utan körkort eller förarbevis.

Får man köra klass 2 moped på cykelbana?

Trafikreglerna för moped klass II är desamma som för cykel. Du ska därför köra din tvåhjuliga moped klass II på cykelbana, såvida inte cykelbanan har en tilläggstavla under vägmärket för påbjuden cykelbana där det står “ej moped”.

Får man ha cykelhjälm på moped klass 2?

Ja det räcker med en cykelhjälm när man kör en moped klass 2 i 25 km/h.

Får moped klass 2 köra på motorväg?

Nej, varken klass 1 wller klass 2 mopeder får köra på motorväg i dagsläget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *