Vägregistrerad fyrhjuling (Köp vägreggad ATV)

Vägregistrerad fyrhjuling (Köp vägreggad ATV)

Här kan du hitta den ultimata fyrhjulingen som är godkänd för vägtrafik efter registrering! Det är möjligt att vägregga en fyrhjuling i Sverige genom att registrera den hos Transportstyrelsen och betala fordonsskatt och trafikförsäkring. För att en fyrhjuling ska godkännas för vägtrafik krävs det att den uppfyller vissa tekniska krav, såsom belysning, bromsar, hastighetsmätare och backspegel. Dessutom måste fyrhjulingen vara utrustad med een registreringsskylt som visar dess unika identitetsnummer.

Det är nädvändigt att vägregistrera en fyrhjuling om man vill använda den på allmänna vägar. Genom att vägregistrera fyrhjulingen blir den enligt lag ett fordon och det är då obligatoriskt att följa de trafikregler som gäller på vägarna. Det är också ett krav att ha en trafikförsäkring och betala fordonsskatt för fyrhjulingen om den ska användas på allmänna vägar. Att vägregga fyrhjulingen gör det också möjligt att transportera den på en trailer mellan olika platser utan att bryta mot lagen. Dessutom kan det vara praktiskt att ha en fyrhjuling som är vägregistrerad om man vill använda den för att ta sig till en viss destination eller utföra arbete på olika platser.

Det är dock viktigt att tänka på att det finns vissa tekniska krav som fyrhjulingen måste uppfylla för att godkännas för vägtrafik och att det finns särskilda regler för att köra en fyrhjuling på allmänna vägar.

Köpa väglaglig fyrhjuling

Många fyrhjulingar går inte att registrera och ska endast användas i inhägnat område. Det är inte helt lätt att hitta en fyrhjuling som kan vägregistreras men vi har gjort jobbet åt dig. Här är exempel på riktigt bra fyrhjulingar som går att vägregga.


Bästa vägreggade 4-hjuling 2023! (Bäst i test)

 1. ODES 1000, 4WD – T3B – Vit (Bästa vägreggade fyrhjulingen)
 2. ODES 1000 T3A (Bra Traktorreggad fyrhjuling)
 3. Fyrhjuling 2200 W – Röd (Bästa mopedreggade fyrhjulingen)
 4. Viarelli Hunter 200L T3-B (Prisvärd traktor registrerad ATV)
 5. Fyrhjuling 1200 W – Röd (Billig och bra mopedregistrerad ATV

ODES 1000, 4WD – T3B – Vit (Bästa vägreggade fyrhjulingen)

ODES 1000, 4WD – T3B - Vit (Bästa vägreggade fyrhjulingen)

En kraftfull ATV med en stark 2-cylindrig V-twin motor som är T3B-godkänd för att klara alla typer av tuffa uppgifter. Denna modell av ATV är utformad med ett långt axelavstånd som ger bättre köregenskaper i terrängen. Sittplatsen på denna ATV är också lång, vilket ger mer utrymme för föraren och en eventuell passagerare.

Nu med ännu mer komfort tack vare elektronisk servostyrning (EPS). En Odes 1000 ATV kan användas både som arbetsmaskin och för fritidsaktiviteter. För en smidig körning har denna ATV en stark CVT-växellåda, vilket gör att du enkelt kan välja mellan hög och låg hastighet samt 2- och 4-hjulsdrift elektroniskt, utan att behöva byta växlar. ATV:n är utrustad med LED-lampor både fram och bak, samt bagagehållare så att du enkelt kan transportera utrustning eller montera en väska/box på den. Total lastvikt inklusive förare/passagerare är 210 kg. Bagagehållaren kan belastas med 20 kg fram och 40 kg bak.

En ATV med god markfrigång som klarar sig fram nästan överallt. Maxhastigheten är elektroniskt begränsad till 60 km/h, vilket gör att den kan registreras som traktor (T3B).

Köp ODES 1000, 4WD – T3B – Vit från p-lindberg.se


ODES 1000 T3A (Bra Traktorreggad fyrhjuling)

ODES 1000 T3A (Bra Traktorreggad fyrhjuling)

En robust och stabil ATV med en 2-cylindrig V-twin motor på 1 000 cc, godkänd enligt T3A standarden, som klarar av alla uppgifter där man behöver en kraftfull maskin.

Denna modell av ATV är längre än genomsnittet vilket ger en längre hjulbas och bättre köregenskaper i terrängen. Sitsen är också längre än vanligt vilket ger mer plats för föraren och eventuell passagerare. Nu med ännu mer komfort tack vare den elektroniska servostyrningen (EPS).

Odes 1000 är en mångsidig maskin som passar både som arbetsredskap och för fritidsaktiviteter. För en smidigare körning har ATV:n en stark CVT-växellåda så att du inte behöver oroa dig för att byta växel, bara välj hög eller låg växel och välj mellan 2- och 4-hjulsdrift elektroniskt. Den är utrustad med LED-lampor fram och bak, samt en bagagehållare som gör det lätt att transportera utrustning eller montera en väska/box på ATV:n.

Lastvikten inklusive förare/passagerare är 210 kg. Bagagehållaren kan belastas med 20 kg fram och 40 kg bak. ODES 1000 liknar de mindre varianterna men har en tuffare design med extra stötfångare fram och bak. Det är en maskin med hög markfrigång som klarar nästan alla terränger.

Hastigheten är elektroniskt begränsad till max 40 km/h och kan registreras som traktor (T3A).

Köp ODES 1000 T3A från p-lindberg.se


Fyrhjuling 2200 W – Röd (Bästa mopedreggade fyrhjulingen)

Fyrhjuling 2200 W - Röd (Bästa mopedreggade fyrhjulingen)

En godkänd fyrhjuling som är laglig att framföra på allmänna vägar genom att registreras in som moped klass I.

Hecht 59399 är en elektrisk fyrhjuling med en kraftfull 2200 W elmotor, som arbetar med 72 V / 52 Ah. Laddningstiden är 8-15 timmar och den maximala hastigheten är 45 km / h, vilket naturligtvis påverkas av förarens vikt, lasten, däckskicket och andra aspekter. Elmotorn är direkt kopplad till drivaxeln utan kedja eller kardanaxel, vilket kräver minimalt underhåll. Hastighet, laddstatus och annan information kan avläsas på en stor, modern LED-display. Fyrhjulingen är automatisk med en växel för fram och en för back.

Fyrhjulingen har även utrustats med en nyckellös låsning. I stället för en traditionell nyckel används en fjärrkontroll som aktiverar fyrhjulingen. Utan fjärrkontrollen fungerar inte elektroniken och larmet aktiveras. De främre hjulen är utrustade med trumbromsar och de bakre hjulen med skivbromsar.

Det finns lastutrymmen fram och bak med en maximal kapacitet på 120 kg. Dessutom finns det en dragkrok för att dra mindre släp. Den största fördelen med fyrhjulingen är dess helt tysta och utsläppsfria drift. Perfekt för områden där buller eller avgaser kan störa omgivningen.

Beroende på last, hastighet och terräng kan räckvidden vara upp till 70 km. (Under normal användning med en förare på 70 kg är räckvidden 60 km)

Köp Fyrhjuling 2200 W – Röd från hemfint.se


Viarelli Hunter 200L T3-B (Prisvärd traktor registrerad ATV)

Viarelli Hunter 200L T3-B (Prisvärd trakor registrerad ATV)

Viarelli Hunter 200 T3 är verkligen något att se fram emot! En ATV som är både kraftfull och lätthanterlig, perfekt för arbete. Med en vinsch på framsidan som har en dragkraft på 1000 kg kan du enkelt köra utanför asfalterade vägar med Hunter 200 T3. De robusta däcken är designade för att greppa på de flesta underlag, medan ATV:n också kan användas för att transportera dig in till staden för att hämta förnödenheter till både kyl och verkstad.

Hunter 200 T3 har utformats som en traditionell ATV med bekväma sittställningar och styre, samt en bekväm sadel och ryggstöd som möjliggör långa arbetspass. Liksom sina mindre syskon finns det en mängd tillbehör som är utformade för att underlätta ditt arbete och göra din vardag mer effektiv.

Eftersom Viarelli Hunter 200 T3 är registrerad för vägtrafik kan den fungera mer än bara ett arbetsredskap på din egendom eller gård. Hunter 200 finns i två varianter.

Hunter T3-A har en maximal hastighet på 40 km/h och kräver minst ett traktorkort, men kan även köras med B-körkort. T3-A behöver inte besiktas så länge den inte används yrkesmässigt och körs på vägrenen.

Hunter T3-B kräver B-körkort och har en maximal hastighet på 50 km/h. Den måste också genomgå en kontrollbesiktning efter 4 år, och sedan vartannat år därefter. Du får köra T3-B på vägbanan tillsammans med övrig trafik.

Köp Viarelli Hunter 200L T3-B från motorsweden.se
Köp Viarelli Hunter 200L T3-A från motorsweden.se


Fyrhjuling 1200 W – Röd (Billig och bra mopedregistrerad ATV

Fyrhjuling 1200 W - Röd (Billig och bra mopedregistrerad ATV

Om man registrerar Hecht 56155 som en moped klass I så får den framföras på allmänna vägar. Det är en elektrisk fyrhjuling med en kraftfull 1200 W elmotor som drivs med 72 V / 20 Ah. Den har en laddningstid på 8-10 timmar och en maximal hastighet på 45 km/h, som påverkas av förarens vikt, last, däckskick och andra faktorer. Fyrhjulingen är automatisk med en växel för framåt och en för bakåt, och hastighet, laddningsstatus och annan information kan ses på en modern LED-display.

Hecht 56155 är utrustad med en nyckelfri låsning, där fjärrkontrollen fungerar som nyckel. Fyrhjulingen har trumbromsar på de främre hjulen och skivbromsar på de bakre hjulen. Den har även lastytor fram och bak med en maxkapacitet på 120 kg, samt en draganordning för att dra mindre släp. Den största fördelen med fyrhjulingen är att den har en helt tyst och utsläppsfri drift, vilket gör den perfekt för områden där buller och avgaser kan störa omgivningen.

Räckvidden kan variera beroende på last, hastighet och terräng, men den kan vara upp till 48 km. Vid vanligt bruk med en förare på 70 kg är räckvidden 39 km.

Köp Fyrhjuling 1200 W – Röd från hemfint.se


Får man köra fyrhjuling på motorväg?

Ja man får köra en MC reggad fyrhjuling på motorväg. En MC registrerad ATV klassas som en motorcykel med fyra hjul. Det är endast MC registrerade fyrhjulingar som får köra på motorvägen.Traktorregistrerade fyrhjulingar får åka på allmänna vägar men inte på motorvägen.

Olika typer av ATV registreringar

Har man en oregistrerad ATV får man endast köra i inhägnande områden. Vill man kunna köra på vägen måste fyrhjulingen vara registrerad. Det vanligaste är att man vägregistrerar sin fyrhjuling men många fyrhjulingar är terrängregistrerade. En terrängregistrerad ATV får köra på allmänna vägar och terräng i arbetssyfte. Det finns även traktor registrerad ATV och MC registrerad ATV.

Vägreggad eller terräng?

Valet mellan en vägreggad eller terräng ATV beror på vilket ändamål du planerar att använda den för.

En vägreggad ATV är utformad för att användas huvudsakligen på asfalterade eller hårdgjorda vägar. De har vanligtvis större hjul och en styvare fjädring för att hantera högre hastigheter på vägen. Dessa ATV:er är lämpliga för personer som vill använda dem som ett alternativ till en bil för korta resor på väg, eller som vill använda dem för arbete på en fastighet.

Terräng fyrhjulinen är utformad för att användas på ojämna och utmanande terränger. De har oftast mindre hjul och en fjädring som är mer anpassad för terrängen. Dessa ATV:er är lämpliga för personer som vill använda dem för jakt, fiske eller annan utomhusaktivitet, eller för personer som behöver en maskin som klarar av tuffa arbetsförhållanden.

Traktor reggad fyrhjuling

Så vad gäller för en traktorregistrerad ATV? En sådan fyrhjuling kännetecknas av en mindre rektangulär registreringsskylt i plåt, backspegel som ofta sitter monterad på lastracket fram, och godkänd belysning och blinkers. Ibland har de även ett speciellt “traktor-säte”.

En traktorregistrerad ATV får framföras på allmän väg och i terräng i arbetssyfte. Dessutom krävs det endast minst trafikförsäkring, vilket gör att premien är förmånlig tack vare traktorregistreringen.

Företag som kan påvisa att de har behov av en traktorregistrerad ATV kan göra avdrag för den i sin verksamhet. Dessutom får man dra släp med en traktorregistrerad ATV på allmän väg.

Det finns både Traktor A (T3A) och Traktor B (T3B). För dessa gäller följande:

Traktor A (T3A)

är en klass för konventionella traktorer som de flesta befintliga traktorer tillhör eller kommer att tillhöra. Dessa traktorer är konstruerade för en högsta hastighet på 40 km/h (EPA-traktorer och A-traktorer har en hastighetsbegränsning på 30 km/h), och de har en LGF-skylt. För att köra en Traktor A krävs det antingen ett traktorkort eller ett körkort, men kortare sträckor på gårdsägor eller till och från arbetsplatser kan köras utan körkort eller traktorkort. Traktor A ska köras på vägrenen eller så långt till höger som möjligt. Normalt sett behöver inte Traktor A genomgå kontrollbesiktning om de inte används i yrkesmässig trafik eller som uthyrningsfordon. Traktor A är inte skattepliktig, och ATV som tillhör denna klass hamnar i skatteklass 2 för traktorer (under 2 ton)

Traktor B (T3B)

Traktor B är en nyare klass av traktorer som introducerades år 2016. Dessa traktorer är konstruerade för att ha en hastighet som överstiger 40 km/h och får köras i maximalt 50 km/h. De har en KM-skylt som visar 50 km/h och det krävs ett B-körkort för att köra dem. Från och med januari 2016 är det också ett krav att använda hjälm vid körning av Traktor B. De ska köras på körbanan och kräver kontrollbesiktning, som infördes från och med den 20 maj 2018. Första gången en Traktor B ska besiktas är fyra år efter att den har tagits i bruk och därefter vartannat år.

Vad gäller för MC registrerad ATV

För en MC registrerad ATV (registrerad som motorcykel) gäller följande:
 • Fordonet kännetecknas av en registreringsskylt av motorcykeltyp. Det är obligatoriskt att ha backspeglar på styret och godkänd belysning, blinkers etc.
 • Fordonet är registrerat som motorcykel men kan framföras med B-körkort på grund av dess begränsade effekt och att det har fyra hjul.
 • Den får framföras på alla allmänna vägar så länge man håller sig inom vägens rekommenderade hastighet.
 • För att köra denna typ av fordon krävs antingen A eller B-körkort från 18 års ålder.
 • Tidigare versioner av detta fordon (innan 2018) hade en effekt som var strypt till 20hk och oftast var utrustade med en spärr som förhindrade att gashandtaget öppnades helt.
 • Från och med 2018 är vägregistrerade ATV:er strypta till 90 km/tim.
 • Det krävs minst en trafikförsäkring av motorcykeltyp, och premien är vanligtvis lägre på grund av fordonets lägre effekt.
 • Fordonet är skattepliktigt på samma sätt som en motorcykel, och skatten är vanligtvis cirka 200 kronor per år.
 • Fordonet måste genomgå besiktning, och för nya fordon sker besiktning först efter fyra år och därefter vartannat år. Läs mer om besiktning längre ner.
 • Hjälm är obligatoriskt.
 • För näringsidkare som kan påvisa att verksamheten behöver en vägregistrerad ATV, till exempel vid snöplogning på allmän väg, är fordonet avdragsgillt.
 • Vanligtvis är det inte tillåtet att dra släp med detta fordon på allmänna vägar.

Kan man ha en fyrhjuling som moped?

Ja det går att registrera en ATV som moped klass 1 eller 2 och då gäller följande:

Mopedreggad fyrhjuling klass 1

För att köra en moped klass 1 på allmän väg i Sverige krävs det att den är registrerad och försedd med en registreringsskylt på baksidan. Man får inte överstiga en hastighet av 45 km/h och ha högst 50 cm3 slagvolym om det är en förbränningsmotor med tändsystem eller högst 4 kW motoreffekt för andra motortyper. För att köra en ATV reggad moped klass 1 krävs det körkortsbehörighet AM eller högre, och det är också möjligt att köra om man har ett traktorkort som utfärdats före den 1 oktober 2009. En skyddshjälm är obligatorisk om fyrhjulingen inte har något karosseri, annars ska man använda bilbälte istället. Mopeden ska vara försedd med en skylt som visar att det är ett långsamtgående fordon (LGF-skylt) och trafikförsäkring är obligatorisk.

Mopedreggad fyrhjuling klass 2

Fordonet är konstruerat för en högsta hastighet på 25 km/tim. Motoreffekten får inte överstiga 1 kW och högst 50 cm3 slagvolym för en förbränningsmotor med tändsystem. Fordonet får köras av personer med körkort, traktorkort eller förarbevis för moped klass II, samt av personer som fyllt 15 år innan 1 oktober 2009. Det är tillåtet att köra på allmänna vägar och gator. Skyddshjälm är obligatoriskt om fordonet saknar karosseri, annars används bilbälte istället. En LGF-skylt som visar att det är ett långsamtgående fordon ska finnas på fordonet. Det är obligatoriskt med trafikförsäkring.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *