Bästa cross moped (El crossmoppe & bensin)

Bästa cross moped (El crossmoppe & bensin)

En crossmoppe är en moped som liknar en vanlig motocross. Crossmopeder är speciellt utformade för terrängkörning, och är utrustade med en fjädring som gör det möjligt att köra på ojämnt terräng. Detta kan ge en spännande och utmanande upplevelse för den som söker äventyr och vill utforska nya platser och miljöer. En crossmoped kan vara en kul hobby och en spännande sport, särskilt för personer som gillar utmaningar och adrenalin.

Att köra en crossmoped kan ge en känsla av frihet och självständighet, och kan vara ett sätt att koppla av och ha roligt på fritiden.

Förutom att vara en kul hobby och en spännande sport, kan en crossmoped också vara ett miljövänligt alternativ till andra fordon. Crossmopeder är oftast mer bränslesnåla och mindre förorenande än bilar och andra fordon, vilket kan bidra till att minska miljöpåverkan. Särskilt el cross mopeder är extra miljövänliga.

Crossmopeder är ofta billigare än andra fordon, både i inköp och drift, vilket kan vara ett lockande alternativ för den som vill ha ett billigt och effektivt transportmedel. Crossmopeder är också enkla och smidiga att hantera, vilket kan vara en fördel för nybörjare eller personer som vill ha ett enkelt och okomplicerat fordon.

Vilken crossmoped ska man köpa?

När man ska köpa en crossmoped bör man tänka på följande saker:

 • Hastighet: Hur snabbt vill du kunna köra med din crossmoped? Hastigheten på mopeden avgör också om du kan köra på cykelbanan eller inte. Välj mellan klass 1 mopeder och klass 2 mopeder.
 • El eller bensin: En El cross moped är tystgående och miljövänlig. De är även billigare i drift även om inköpspriset kan vara dyrare. Nackdelen är att man inte kan köra lika länge eftersom batteriet begränsar körtiden.
 • Erfarenhetsnivå: Om du är nybörjare, bör du välja en moped som är lätt att hantera och har en mindre motor. Om du är mer erfaren, kan du välja en moped med en kraftfullare motor och mer avancerad teknik.
 • Säkerhet: Det är viktigt att köpa en crossmoped som är säker att köra. Tänk på att kolla att mopeden är i bra skick, att bromsarna fungerar som de ska, att däcken är i gott skick och att du har skyddsutrustning som hjälm och skyddskläder.
 • Underhåll: En crossmoped kräver regelbunden underhåll för att fungera optimalt och vara säker att köra. Se till att du har tillgång till en verkstad som kan utföra service och reparationer på mopeden.
 • Kostnad: Tänk på att köp av en crossmoped innebär både inköpskostnader och driftskostnader såsom bränsle, försäkring och underhåll. Se till att du har råd med både inköp och drift av mopeden.
 • Lagar och regler: Se till att du känner till de lagar och regler som gäller för crossmopeder, inklusive vilka terränger och områden som du får köra i, hastighetsbegränsningar, och vilken typ av körkort som krävs.

Bästa crossmopeden 2023! (Bäst i test)

 1. Elmoped Viarelli Supermotard Klass 1 (Bästa el cross moped)
 2. Beta RR SM 50 Svart 2023 (Bästa crossmopeden på bensin)
 3. Moped Viarelli Motard – Klass 1 (Bra och prisvärd el crossmoppe)
 4. Elektrisk Dirtbike X-Pro EX1000 (Bästa el cross för barn)
 5. Barncross X-Pro Powerfly 49cc (Billig minicross för barn)

Elmoped Viarelli Supermotard Klass 1 (Bästa el cross moped)

Elmoped Viarelli Supermotard Klass 1 (Bästa el cross moped)

Denna häftiga Supermotard från Viarelli bryter gränserna för vad som är möjligt att göra med eldrift. En eldriven Supermotard med en kraftfull motor på hela 3000W ger en tyst och smidig körupplevelse över alla typer av terräng. Toppfarten på 45km/h är enkel att nå och de kraftfulla skivbromsarna stoppar mopeden snabbt och säkert. Den justerbara fjädringen både fram och bak ger en behaglig och mjuk färd, oavsett var man väljer att köra.

LED-belysningen runt omkring och en framlampa med “Angel Eyes” gör det enkelt att köra även på natten.

Det avtagbara litiumbatteriet är enkelt att ta med för laddning. Viarelli Supermotard har också det innovativa “Keyless-Go-Systemet” för extra lyx där du redan på avstånd kan låsa upp och förbereda din eldrivna motorcykel för att köra. Mycket lyx till ett överkomligt pris!

Köp Elmoped Viarelli Supermotard Klass 1 från motorsweden.se


Beta RR SM 50 Svart 2023 (Bästa crossmopeden på bensin)

Beta RR SM 50 Svart 2023 (Bästa crossmopeden på bensin)

Beta RR SM 50 är en crossmoped med en modern och djärv design som sticker ut från mängden. Oavsett om du använder den för att pendla till skolan eller köra på racerbanan, så är denna crossmoped ett snyggt och påkostat val. Italienska Beta är kända för att producera mopeder med extra finess, och med sin långa erfarenhet inom racing finns det många likheter mellan deras mopeder och världsvinnande racinghojar när det kommer till komponenter och design.

Motorn är utrustad med en 2-taktsmotor med 6 växlar och automatisk oljeblandning, samt en växelpedal med smidade gafflar för en mer precis koppling och reaktiv växling. Ett uppsamlingssystem för bensinångor minskar utsläppen och luftburken är designad för att minska oljud. Dessutom är luftfiltret enkelt att byta tack vare ett snabbfäste.

Chassit är utrustat med en nyutvecklad ram med reviderad geometri för bättre köregenskaper. Den renodlade racingdesignen är inspirerad av de större Beta-motorcyklarna och den bakre underramen är tillverkad i teknisk polymer för att integrera elektriska komponenter och luftburken. En lång svingarm ger bättre stabilitet och grepp, medan det kompakta och effektfulla avgassystemet ger en sportig look. Samma nycklar kan användas till tändningslås, tank och sadel.

Frambromsen är utrustad med en ø260mm skiva och bakbromsen med en ø220mm skiva. Mikrogjutna fotstöd ger ett ultimat grepp, och baklyktan med LED-belysning ger ett starkt och säkert ljus bakåt. Beta RR SM 50 är en imponerande moped som ger dig en härlig körupplevelse med en kraftfull motor och en finessrik design.

Köp Beta RR SM 50 Svart 2023 från kopenscooter.nu


Moped Viarelli Motard – Klass 1 (Bra och prisvärd el crossmoppe)

Moped Viarelli Motard - Klass 1 (Bra och prisvärd el crossmoppe)

Efterfrågan på Motarder har ökat kraftigt de senaste åren och det är inte konstigt med tanke på hur mångsidig och underhållande en Motard är i trafiken. Vårt nya MOTARD-koncept är en högpresterande moped som, tack vare sin lätta vikt, är extremt lätthanterlig. En MOTARD är i grunden en motocross- eller endurocykel med liknande chassi och motor, men skiljer sig genom att använda slätare landsvägsdäck, så kallade slicks, istället för grova offroaddäck. Med en MOTARD i sadeln har du en “lekfarkost” som passar motorcyklister som uppskattar den höga effekten i större sporthojar.

Crossmopedens snabba acceleration och kraftiga bromsar gör den perfekta för bakhjulsåkning och stoppies, men kanske mindre lämpliga för de som pendlar längre sträckor. I högre hastigheter hjälper den smala frontkåpan till att hålla fartvinden till ett minimum, och den bekväma sadeln gör att sittställningen på MOTARD även passar för längre turer. I stadstrafik fungerar denna crossmoped mycket bra då den är relativt kompakt och lätt att manövrera i tät trafik.

Det är en el crossmoppe som är utvecklad för offroad-världen men modifierad för mer vardagliga omständigheter. Den har en 49,3 cc vattenkyld encylindrig tvåtaktsmotor, en 6-växlad manuell sekventiell växellåda, helgjutna aluminiumfälgar, sportiga däck, stora bromsskivor, justerbar fjädring, höghållfasthetsstålram, LED-belysning och en LCD-instrumentering.

Köp Moped Viarelli Motard – Klass 1 från motorsweden.se


Elektrisk Dirtbike X-Pro EX1000 (Bästa el cross för barn)

Elektrisk Dirtbike X-Pro EX1000 (Bästa el cross för barn)

En minivariant av en stor terrängmotorcykel som är helt elektrisk och fokuserar på förarens säkerhet. Med tre olika hastigheter kan du som förälder stå bredvid och vara lugn medan ditt barn kör motorcross. Trots att den kan verka liten till utseendet och priset, har den en kraftfull 1000W elektrisk DC-motor under huven. Du kan välja mellan tre hastighetslägen, 8 km/h för nybörjare och sedan stegra upp till maximala 28 km/h.

Säkerheten förstärks ytterligare med direktverkande skivbromsar både fram och bak.

Denna elektriska dirtbike har ett snabbladdat batteri på 36V & 9Ah. Räckvidden varierar beroende på motstånd, värme och förarens vikt, men vanligtvis kan du köra ca 30-60 minuter eller 10-20 km på en laddning. Dirtbiken har en helautomatisk växellåda och hydraulisk fjädring. Den har också en justerbar hastighet för säkerhet och passar barn från ca 6 år med en sitthöjd på ca 63 cm.

Köp Elektrisk Dirtbike X-Pro EX1000 från motorsweden.se


Barncross X-Pro Powerfly 49cc (Billig minicross för barn)

Barncross X-Pro Powerfly 49cc (Billig minicross för barn)

Powerfly är en mini cross som är perfekt för tuffa kids som söker en fullstorleksmodell i ett mindre format. Modellen har en fabriksdesignad look och imponerande hastighetsegenskaper – med en maxhastighet på hela 40 km/h. Men topphastigheten kan justeras nedåt för yngre nybörjare. Den har skivbromsar både fram och bak, liksom påkostade detaljer som normalt bara finns på större och dyrare fordon.

Den finns i två coola färger, röd och grön. Motor och ram är utformade för att se tuffa ut och modellen har en sitthöjd på 58 cm och kan ta en maxvikt på föraren på upp till 60 kg. Powerfly är utrustad med en 2-taktsmotor med easy-start som standard vilket gör den väldigt lättstartad. Den har också kraftiga skivbromsar både fram och bak och stora 10-tums offroad-däck som gör körningen både roligare och säkrare, även i lite terräng.

Powerfly väger endast 24 kg vilket gör den enkel att ta med sig till banan eller sommarstugan, och dess låga vikt gör den också enkel att hantera vid körning.

Köp Barncross X-Pro Powerfly 49cc från motorsweden.se


Vad klassas som moped?

En moped är en motorcykel med en motor som har en cylindervolym på högst 50cc eller en maxhastighet på högst 45 km/h. För att få köra en moped krävs vanligtvis att föraren är minst 15 år gammal och har ett mopedkörkort eller ett vanligt B-körkort om det utfärdades före den 1 juli 2006. Mopeder delas in i klass 1 och 2.

Klass 1-moped:

 • Har en maxhastighet på 45 km/h.
 • Får köras av personer som är minst 15 år och som har ett mopedkörkort (AM-körkort).
 • Får inte köras på cykelbanor.
 • Kräver trafikförsäkring, registreringsskylt.

Klass 2-moped:

 • Har en maxhastighet på 25 km/h.
 • Får köras av personer som är minst 15 år och som har ett förarbevis för moped klass II eller ett vanligt B-körkort.
 • Du som har ett körkort, traktorkort eller fyllt 15 år före den första oktober 2009 behöver inte ett sådant förarbevis.
 • Får köras på cykelbanor
 • Kräver trafikförsäkring, men är inte registreringspliktig.

Skillnaden mellan klass 1 och 2 mopeder ligger främst i dess hastighet och körkortsregler. Klass 1-mopeder är snabbare och kräver alltid ett mopedkörkort för att få köras. Klass 2-mopeder är långsammare och kan köras med förarbevis ett vanligt B-körkort.

Vad är en minikross?

Det finns även så kallade minicrossar för barn under 15 år med en cylindervolym på under 50cc  och en maxhastighet under 45 km/h. Dessa är perfekta om man vill ha en cross för barn. Dessa kan ha ganska höga hastigheter runt 40 km/h men de kan oftast ställas in till lägre hastigheter för mindre barn. 

Bensindriven eller eldriven cross moped?

Valet mellan en eldriven eller bensindriven cross-moped beror på personliga preferenser och användningsområden. Här är några faktorer att tänka på:

 • Miljö: El-mopeder är mer miljövänliga eftersom de inte släpper ut avgaser. Om du är intresserad av att minska din klimatpåverkan kan en eldriven cross-moped vara ett bra val.
 • Underhåll: El-mopeder kräver mindre underhåll eftersom de inte har en bensinmotor med flera rörliga delar. Du behöver inte byta olja eller tändstift, och du kan vanligtvis ladda batteriet hemma.
 • Kostnad: En eldriven cross-moped kan vara dyrare att köpa än en bensindriven, men du kan spara pengar på bränsle och underhåll på lång sikt. Det kan också finnas skatterabatter och subventioner för att köpa en el-moped i vissa områden.
 • Prestanda: Bensindriven cross-mopeder är oftast kraftfullare och har högre topphastigheter än el-mopeder. Om du är ute efter mer kraft och snabbhet kan en bensindriven cross-moped vara ett bättre val.
 • Ljudnivå: El-mopeder är tystare än bensindrivna, vilket kan vara ett plus om du vill köra på tystare områden eller inte vill störa grannar eller djur.

I slutändan är valet mellan en eldriven eller bensindriven cross-moped upp till dig och dina behov. Det är bäst att prova båda typerna och jämföra dem för att se vad som fungerar bäst för dig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *